Το στοίχημα του Μουρίνιο και η μυστική συνταγή επιτυχίας του Ρομάν


Ο Special one, επιστρέφει στη πόλη και την ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι, με σκοπό να τριτώσει τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες της Τσέλσι, να ανέβει στη κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και να αποδείξει πως δεν έσβησε το άστρο του μετά το πέρασμα του από τη Μαδρίτη. Θα τα καταφέρει;;;...Πάμε να δούμε..

Η Τσέλσι τη περασμένη χρονιά, ταλαιπωρήθηκε αρκετά κυρίως στη θέση του προπονητή. Ο πρωτοεμφανιζόμενος πρωταθλητής Ευρώπης Ντι Ματέο, έφυγε κακήν κακώς λόγω κακών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Ο ιδιότροπος Ρομάν Αμπράμοβιτς, ήθελε η επένδυση που του κόστισε κοντά στα 40.000.000 ευρώ και ονομάζεται Φερνάντο Τόρρες, να αναγεννηθεί και γι' αυτό πόνταρε στον Ράφα Μπενίτεθ, ένα προπονητή, που τον ξέρει ίσως καλύτερα απ' όλους. Ο Ράφα, αν και ανεπιθύμητος από τη κερκίδα,κατάφερε να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ από το πουθενά. 

Και η σκυτάλη περνάει στον Ζοσέ. Ο Μουρίνιο, με το καλημέρα έδειξε πως δεν έχει διάθεση να δαπανήσει τσουβάλια εκατομμυρίων προκειμένου να φέρει αστέρες στο Λονδίνο. Εξ αρχής, δήλωσε πως πρέπει να πουλήσουμε για να αγοράσουμε, και αυτόματα στο σφυρί βγήκε ο Μάτα, ο Νταβίντ Λουίζ και άλλοι. Βέβαια κάποια τέτοια πώληση δεν έγινε και η Τσέλσι ενισχύθηκε με 2 τεράστια ταλέντα, τον Αντρέα Σούρλε και Μάρκο Βαν Χίνκελ. Όμως δεν έμεινε εκεί καθώς απέκτησε τον Βέλγο Ντε Μπρουν και τον έμπειρο γκολκίπερ Σβάρτσερ. Βέβαια η πιο δυνατή μεταγραφή, ίσως είναι αυτή της επιστροφής από δανεισμό του Ρομέλου Λουκάκου, για τον οποίο ο Μουρίνιο έχει πει πως είναι ο νέος Ντρογκμπά.

Ο Μουρίνιο έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ νεανικό με ταλέντο και ταχύτητα και παίκτες με όνομα και εμπειρία. Ο τέλειος συνδυασμός. Ο Πορτογάλος σίγουρα και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να ανέβει ξανά στη κορυφή της Αγγλίας. Ποντάρει ιδιαίτερα στην μετά από χρόνια απουσία του Σιρ Άλεξ, που θεωρείται ίσως και βασικός αντίπαλος για τη φετινή Τσέλσι. ενώ δείχνει να υποτιμάει τα πετροδόλαρα της Σίτυ και τον έμπειρο Πελεγκρίνι. 

Η φετινή Τσέλσι, από τη περσινή χρονιά, έχει κρατήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Μάτα, Αζάρ, Μόουσες, Νταμπά Μπα, Τόρρες, Όσκαρ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Εσσιέν, Ιβάνοβιτς και φυσικά οι Τέρρι και Λάμπαρντ, μαζί με τις νέες μεταγραφές, αποτελούν τα όπλα των Λονδρέζων. Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια, που ο Ρομάν κοιτάει περισσότερο τη δημιουργία μιας ομάδας με ταλέντο και σπιρτάδα, παρά τα βαριά ονόματα που θα προκαλέσουν έκπληξη στην Ευρώπη με τα αμέτρητα εκατομμύρια στα πόδια τους. Ο συνδυασμός εμπειρία - ταλέντο - νιάτα - Μουρίνιο - ενότητα στη κερκίδα, ίσως να είναι το μυστικό όπλο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τον Ρομάν που τόσο πολύ έψαχνε. 

Το στοίχημα για τον Μουρίνιο είναι μεγάλο. Καλείται να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό, όταν πρωτοπήγε στη Ρεάλ. Με τη διαφορά, πως έχει ως στόχο, ένα Ευρωπαϊκό τίτλο. Συν ότι για τη κερκίδα των Λονδρέζων ήταν είναι και θα είναι ο Special one τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου