Η πρώτη Ρόμα, η νικήτρια Γιουβέντους και η Νάπολι που προβληματίζει


Μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα, το Wonderball επιστρέφει. Και επιστρέφει διαβασμένο, καθώς έχει παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα τόσο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσο και στο Champions League. Σήμερα, το θέμα μας είναι η Ιταλία, με τις 3 πρώτες ομάδες Ρόμα, Γιούβε, Νάπολι να μας απασχολούν.

Η αντίδραση των περσινών πρωταθλητών Ιταλίας, μετά από στραβοπάτημα με Γαλατά εντός, Ρεάλ εκτός και το Χ με την Ρεάλ εντός, ήταν απαραίτητη για όλους στο στρατόπεδο του Τορίνο. Ο Κόντε στην προσπάθεια του να αλλάξει κάτι στην ομάδα του, να δώσει ένα άλλο στοιχείο και να μπερδέψει τον αντίπαλο προπονητή, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, άλλαξε στα παιχνίδια με την Ρεάλ την αμυντική του διάταξη, παίζοντας με 4 παίκτες στην άμυνα. Αν του βγήκε σε καλό ή όχι, μόνο ο ίδιος το ξέρει, μιας και μπορεί να δει πράγματα μέσα στο γήπεδο που δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε εμείς. Η Γιουβέντους λοιπόν, πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, στο ντέρμπι με την Νάπολι. Με μια Νάπολι, που μετά από τις ριζικές αλλαγές που υπέστη το καλοκαίρι, δείχνει ακόμα να μην μπορεί να πατήσει καλά. Αυτό όμως, δεν της κοστίζει βαθμολογικά, μιας και βρίσκεται στην τρίτη θέση της Serie A με 4 βαθμούς διαφορά από τη πρωτοπόρο Ρόμα και επίσης διεκδικεί και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League, όντας δεύτερη στον όμιλο σε ισοβαθμία με την πρώτη Άρσεναλ. Για την Γιουβέντους, ήταν η 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Μια νίκη με ιδιαίτερο βάρος και σημασία για όλη την ομάδα, καθώς δεν είναι μόνο οι 3 βαθμοί της νίκης. Είναι η γενική παρουσία της ομάδας στο ντέρμπι που από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά και κατάφερε να κερδίσει εύκολα 3-0 τη Νάπολι δείχνοντας αγωνιστικά πως βρίσκεται πλέον ξανά σε καλή κατάσταση, αλλά επίσης είναι και το βάρος της νίκης απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, που θέτει υποψηφιότητα τα 2 τελευταία χρόνια για τη κατάκτηση του τίτλου. 

Από την άλλη πλευρά, η αήττητη Ρόμα έσπασε το σερί νικών, καθώς ήρθε ισόπαλη με την Σασουόλο. Μπορεί να μην έχασε το αήττητο της, όμως έχασε τη βαθμολογική διαφορά που είχε δημιουργήσει από τη δεύτερη Γιουβέντους. Πλέον η διαφορά είναι στον ένα βαθμό και αυτομάτως πολύ εύθραυστος. Η ζυγαριά είναι στο ενδιάμεσο, καθώς η Ρόμα δεν έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και είναι πλήρως αφοσιωμένη στο κτίσιμο ομάδας με παρόν και μέλλον, αλλά και στο Ιταλικό πρωτάθλημα που - αν και νωρίς - πολλοί στη Ρώμη αρχίζουν να ονειρεύονται μετά από χρόνια. Από την άλλη, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Γιουβέντους, το ήδη δεμένο ρόστερ και οι πολλές επιλογές του Κόντε σε κέντρο και επίθεση, μπορούν να προσφέρουν στον σύλλογο αγωνιστική φόρμα και φόρα εφόσον έρθουν και άλλα θετικά αποτελέσματα. 

Η Serie A με την πολύ δυνατή παρουσία φέτος της Ρόμα δείχνει πολύ ανταγωνιστική και αρκετά αμφίρροπη. Οι Ρωμαίοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αγωνιστική ανυπαρξία φέτος της Μίλαν και μπορεί να πει κανείς, πως «καπάρωσε» τη θέση της από την αρχή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, δυο δυνάμεις που δεν υπολόγιζαν και πολλοί για φέτος, έρχονται από πίσω, απειλώντας θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και αυτές είναι η Ίντερ και η Φιορεντίνα.

Δρόμος υπάρχει αρκετός και όσο οι ομάδες «κλωτσάνε το τόπι» και το κλωτσάνε σωστά, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα υπάρχει με ανατροπές επί ανατροπών. Ίδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου