Η Ίντερ αλλάζει..


Πριν αρκετό καιρό, είχαμε κάνει μια αναφορά στις 2 ομάδες του Μιλάνου, οι οποίες δεν βρίσκονται στον ποδοσφαιρικό αφρό που είχαν συνηθίσει να είναι τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, ειδικότερα από το καλοκαίρι και μετά, η Ίντερ βρήκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή. Και όπως όλα δείχνουν, "την άρπαξε από τα μαλλιά".

Ο Μάσιμο Μοράτι μετά από πολλά χρόνια, τεράστιες επενδύσεις, αμέτρητες στιγμές χαράς και λύπης, αποφάσισε πως το ιδανικότερο για τον ίδιο και για τον σύλλογο προπάντων, θα ήταν η πώληση της ομάδας σε επενδυτή εκτός Ιταλίας. Ο επενδυτής εμφανίστηκε, δήλωσε ενδιαφέρον, η οικονομική του δύναμη είναι ολοφάνερη και η αλλαγή σελίδας υλοιποιείται. Το καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο μπορεί να μην δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ως δώρο από το νέο ιδιοκτήτη και ως επίδειξη δύναμης, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ωστόσο έγινε αρκετά σωστή και συγκροτημένη δουλειά. Το σύνολο που έφτιαξε η Ίντερ είναι αρκετά πιο φρέσκο από τα προηγούμενα χρόνια και επιτέλους έχει στον πάγκο της σε ρόλο μαέστρου, έναν ικανότατο προπονητή.


Η διαφορά είναι φανερή. Η Ίντερ είναι στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Serie A, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη Ρόμα και μετράει σε 5 αγώνες 4 νίκες και μια ισοπαλία. Καθόλου άσχημα!! Φέτος, η αλλαγή της Ίντερ είναι επιβεβλημένη. Νέο ρόστερ φιλόδοξο και ικανό, προπονητής πολύ σοβαρός - έμπειρος - τεχνοκράτης και μια διοίκηση ισχυρή οικονομικά και με μεγάλη διάθεση να επιβληθεί και να "ευχαριστήσει" τους οπαδούς της ομάδας που οσονούπω θα αναλάβει. Όλα μοιάζουν ιδανικά, αρκεί το ποδοσφαιρικό τμήμα να συνεχίσει να δουλεύει σωστά και συγκροτημένα. Πολύ σημαντικό ρόλο και βοηθητικό παράλληλα, θα έλεγα πως παίζει το γεγονός, ότι η Ίντερ φέτος μετά από πολλά χρόνια δεν συμμετέχει σε κάποια Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό, δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να δουλέψει και να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα Ιταλίας. 

Η Ίντερ αλλάζει ριζικά, μεθοδικά και με πλάνο. Μακάρι για τους Μιλανέζους, η ομάδα της καρδιάς τους (όχι όλων) να καταφέρει να επιστρέψει εκεί που είχαν συνηθίσει να τη βλέπουν τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε, όλοι οι ιθύνοντες της Ίντερ, μιας και βλέπουν την ομάδα τους να αλλάζει και να πηγαίνει καλά, θέλουν φυσικά και να εκμεταλλευτούν την άσχημη και δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η μισητή αντίπαλος Μίλαν και να τη ξεπεράσουν....Δεν είναι και λίγο να είσαι..."πρώτος στο χωριό"..ειδικά όταν αυτό το χωριό είναι το Μιλάνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου