Ο φάκελος Εθνική Ελλάδος !!


Βρισκόμαστε σε μέρες «Εθνικών ομάδων», όπου δίνουν τη μάχη για τη πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η αγωνιστική δράση των ομάδων έχει σταματήσει και όλοι κινούνται σε ρυθμούς...Βραζιλίας. Σήμερα, για πρώτη φορά θα ανοίξουμε το φάκελο του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, γράφοντας και σχολιάζοντας 2 πράγματα για την Εθνική.

Το σημερινό παιχνίδι απέναντι στους Σλοβάκους, είναι ίσως το πιο κρίσιμο σε αυτή τη φάση των ομίλων. Δεν ήταν εξ' αρχής κρίσιμο, αλλά έγινε, ειδικά μετά την ήττα εκτός έδρας από την Βοσνία μήνες πριν. Από την αρχή που έγινε η κλήρωση του ομίλου, 2 ήταν τα ξεκάθαρα φαβορί για τη πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στη Βραζιλία. Η Βοσνία και η Ελλάδα. Κάποιος θα πει, μα καλά και η δεύτερη θέση καλή δεν είναι;;; Όχι του απαντάω Και όχι, γιατί στο προκριματικό αγώνα που θα κληθείς σαν Ελλάδα να δώσεις τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλο, σίγουρα δεν θα κληρωθείς με ομάδα βεληνεκούς Λουξεμβούργου ή Μάλτας. Η κλήρωση θα είναι πιο σκληρή και ο αντίπαλος θα θέλει το ίδιο με εσένα....την πρόκριση. Και επειδή, με βάση την εικόνα που έχουμε από την εθνική μας, δεν είναι η ομάδα που θα μπει στο γήπεδο αποφασισμένη για τη νίκη και θα πιάσει «τον αντίπαλο από το λαιμό» από το πρώτο λεπτό, γιαυτό ας κρατήσουμε μια πισινή.

Η...«Εθνική μας άμυνα»


Η Εθνική μας ομάδα, στα τελευταία 2 τουλάχιστον παιχνίδια, δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της. Αν και ο αντίπαλος ήταν κατώτερος από άποψη δυναμικού ρόστερ και πολύ απλά μικρότερο ποδοσφαιρικά όνομα, δεν καταφέραμε από την αρχή, να καθαρίσουμε το παιχνίδι νωρίς και να κάνουμε ίσως το κάτι παραπάνω. Μπορεί το τρίποντο να το πήραμε, όμως στα μάτια μερικών, τα 90 λεπτά που παρακολουθούσε την εθνική, ερχόταν η εικόνα της ομάδας Ρεχάγκελ του 2004. Μια ομάδα που ανεξάρτητα με τι αντίπαλο αγωνίζεται, το παιχνίδι της ξεκινάει και τελειώνει από την άμυνα, με ιδιαίτερη προσοχή και επιφύλαξη επιθετικά. Ο Γερμανός, επιβεβαιώνεται πλήρως, με μια παλιότερη δήλωση του που πολύ περιληπτικά έλεγε πως το DNA της Ελλάδας, είναι καθαρά αμυντικό. Ακόμα και αν παίζεις με 3 παίκτες στην επίθεση. Εδώ υπάρχει ένας μεγάλος αντίλογος που εν μέρη δικαιολογείται. Πως δηλαδή, έχεις το προνόμιο σαν μια σχετικά μικρή χώρα, να έχεις στο δυναμικό σου εν' ενεργεία αμυντικούς όπως Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μανωλά, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιώβα, Μανιάτη, Τζαβέλα, Χολέμπα. Δεν είναι και λίγο αν σκεφτούμε ειδικά, πως όλοι αυτοί αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες και έχουν Ευρωπαϊκές συμμετοχές κάθε χρόνο. 

Απαραίτητη αλλαγή φιλοσοφίας


Η εθνική μας ομάδα πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία.Η προσπάθεια και κίνηση του Σάντος να προσθέσει στο δυναμικό της ομάδα νέους ποδοσφαιριστές είναι απόλυτα θετική και πετυχημένη. Όμως τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής, θα είναι μακροπρόθεσμα. Και τι εννοώ. Παίκτες όπως ο Ταχτσίδης, ο Κονέ, ο Μαυρίας, ο Αθανασιάδης κλπ θα είναι το μέλλον αυτής της ομάδας. Αυτής της Εθνικής που έχει ανάγκη να παράγει ποδοσφαιριστές. Αυτή η παραγωγή είχε παγώσει για αρκετά χρόνια με την παρέλαση διαφόρων ξένων ποδοσφαιριστών αμφιβόλου ποιότητας που αμείβονταν με το παραπάνω από ΠΑΕ που είχαν τη δυνατότητα να ξοδέψουν και στη σύνθεση τους είχαν μέχρι και 8 ξένους. Η παραγωγή αυτή που τροφοδοτεί και θα τροφοδοτεί την εθνική μας ομάδα, έχει πάρει πάλι μπρος και θα συνεχίσει, καθώς από πίσω έρχεται μια πολύ σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή ο Σάντος στην επιθετική γραμμή διαθέτει παίκτες όπως ο Μήτρογλου, ο Σαμαράς, ο Αθανασιάδης, ο έμπειρος πλέον Σαλπιγγίδης και ο χαμένος στα βάθη της Τουρκίας Γκέκας. Φυσικά και δεν χωράνε όλοι τους σε μια ενδεκάδα, όμως ο Σάντος οφείλει να δημιουργήσει ένα στυλ παιχνιδιού που να τους τροφοδοτεί με μπαλιές για γκολ.Γιατί μεταξύ μας, αναμφίβολα όλοι αυτοί οι επιθετικοί, το έχουν το γκολ!!!

Η ανάγκη για ωραίο ποδόσφαιρο.

Ο παλμός του Έλληνα φιλάθλου ή οπαδού, τις ημέρες όπου αγωνίζεται ή θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα, χτυπάει συγχρονισμένα σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος, ξεχνάει ομάδες, προτιμήσεις, οπαδηλίκι και χρώματα ομάδων και γίνεται ένα για την εθνική μας ομάδα. Χαίρεται μαζί, λυπάται μαζί, πανηγυρίζει ή προβληματίζεται μαζί. Στο οπαδικό επίπεδο μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές «μαύρα πρόβατα» για τον αντίπαλο οπαδό ή φίλαθλο.Όταν όλοι φοράνε το μπλε και το λευκό της εθνικής μας ομάδας, ο κόσμος τους αντιμετωπίζει όπως πρέπει. Σαν ένα!! Μια ομάδα!!!! Αυτό είναι η μεγάλη μαγεία του ποδοσφαίρου και το χάρισμα της εθνικής ομάδας. Σε πολλούς η ομάδα αυτή, γεννά προσδοκίες για ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό διάλειμμα από το εγχώριο πρωτάθλημα. Όλοι περιμένουν να δούνε τους αγαπημένους τους παίκτες μαζί να αποδίδουν ωραίο. Και αυτό πρέπει να δίνουν οι παίκτες πίσω. Ποδόσφαιρο που να χτυπάνε στο αποτέλεσμα, ποδόσφαιρο ελεύθερο που να γεμίζει τον Έλληνα οπαδό της εθνικής μας ομάδας. 

Με το μυαλό στη Βραζιλία....

Στον επίλογο γράφεται αυτό που έχουν όλοι οι παίκτες στο μυαλό τους. Τη Βραζιλία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας βλέπουν το Μουντιάλ της Βραζιλίας τόσο ως μια κορυφαία στιγμή στην ατομική τους καριέρα, αλλά και με το εθνόσημο!! Δεν είναι και λίγο να αγωνίζεσαι στο Μουντιάλ με οποιαδήποτε ομάδα και τα βλέμματα όλου του πλανήτη να είναι πάνω σου. Ακόμα και ας είσαι ένας ποδοσφαιριστής απλής ομάδας Superleague. Η συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ, γεμίζει αξέχαστες προσωπικές στιγμές στους παίκτες, δίνει πολλές εμπειρίες με παραστάσεις στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου και αν είσαι και τυχερός, ανεβάζεις και το μετοχικό σου κασέ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο..Μη ξεχνάμε ότι μετά το Euro του 2004, οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα για ορισμένους. Άσχετα που δεν άρπαξαν την ευκαιρία ως όφειλαν ή έπρεπε. Η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι από μόνη της κίνητρο. Και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί από τους παίκτες στο 100%. 

Καλή επιτυχία μέσα από τη καρδιά μας απόψε στην Ελλάδα μας!!!!! Με τη νίκη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου