Το μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη θα πάρει φωτιά


Η μεταγραφική σεζόν του καλοκαιριού ήταν αναμφίβολα πολύ πλούσια σε μεταγραφές, ονοματολογία, εκατομμύρια και εκπλήξεις. Σίγουρα, ήταν πολύ πιο δραστήρια από τη περσινή σεζόν όπου οι περισσότερες ομάδες κινήθηκαν σχετικά συντηρητικά χωρίς να κάνουν τρομερές οικονομικές σπατάλες. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, προβλέπεται ιδιαίτερα δραστήρια με τα σενάρια μεταγραφών να κυκλοφορούν ήδη «στα ποδοσφαιρικά στενά».

Πολλές ομάδες στην Ευρώπη, το καλοκαίρι έτρεξαν τελευταία μέρα των μεταγραφών να κλείσουν τρύπες ή να κυνηγήσουν το μπαμ. Κάποιες τα κατάφεραν κάποιες άλλες πάλι όχι, με αποτέλεσμα οι μεταγραφικοί στόχοι για ενίσχυση να έχουν τεθεί επί τάπητος από πολύ νωρίς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε ένα αρκετά δύσκολο μεταβατικό στάδιο, έχει προαναγγείλει ήδη πως στηρίζει απόλυτα τον Μόγιες και για το λόγο αυτό, θα διαθέσει το ποσό των 50.000.000 ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί και να αλλάξει την πολύ άσχημη εικόνα - αρχή που έχει μέχρι σήμερα. Ο Μόγιες, επιθυμεί την ενίσχυση στην άμυνα καθώς εκεί παρουσιάζεται το κύριο πρόβλημα αλλά και στον άξονα, καθώς βλέπει πως το δίδυμο Φελαϊνί - Κάρικ δεν αποδίδει αυτά που ο ίδιος περίμενε. Ο Μπέινς παραμένει ο πρώτος στόχος για το αριστερό άκρο της άμυνας, μιας και το καλοκαίρι δεν κατάφερε να τον φέρει μαζί του από την Έβερτον. Επίσης, ακούγεται έντονα το όνομα του Ερέρα ξανά από την Μπιλμπάο. Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αγγλίας αυτή τη στιγμή, η Άρσεναλ, το καλοκαίρι πήρε ίσως για πολλούς το καλύτερο δεκάρι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, φυσικά τον Μεσούτ Οζίλ. Η πολύ καλή αρχή που έχει κάνει - παρά τα μεγάλα προβλήματα - αναγκάζει τον Βενγκέρ να δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια προκειμένου να φέρει στο Λονδίνο έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, αν όχι να μείνει στη κορυφή ως έχει. Πρώτο όνομα που έχει ακουστεί έντονα, είναι αυτό του Γιορέντε από την Γιουβέντους, ο οποίος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι τώρα. Επίσης, είναι πολύ κοντά η επιστροφή του Σόνγκ από την Μπαρτσελόνα, που ουσιαστικά πέρασε και δεν ακούμπησε. Σαφώς, εάν πραγματοποιηθούν αυτές οι 2 μεταγραφές, σε συνδυασμό με την ήδη πολύ φορμαρισμένη ομάδα, το σύνολο ενδυναμώνει και μπορεί να συνεχίσει με ασφάλεια να στοχεύει ψηλά.


Στην Ιταλία, η Μίλαν φέρεται να κυνηγάει αρκετά τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, καθώς το ρόστερ της είναι αρκετά ελλιπές και μαστίζεται από πολλούς τραυματισμούς και ελάχιστες ποιοτικές λύσεις. Τη πρώτη της μεταγραφή την έχει ολοκληρώσει ήδη και είναι αυτή του Ραμί από τη Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού. Ο παίκτης θα ενσωματωθεί μόλις ανοίξει επίσημα η μεταγραφική περίοδος, ενώ οι Μιλανέζοι έβαλαν ήδη όρο για απόκτηση το καλοκαίρι. Παράλληλα, μεγάλος στόχος τους είναι και ο Ιάπωνας Χόντα που μένει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ το Γενάρη. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και ο παίκτης αποτελεί διακαή πόθο του Αλέγκρι, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν πως για τον παίκτη έχει μπει «σφήνα» η Τότεναμ με τον Λέμπι να προσπαθεί για το κόλπο γκρόσο και την κλοπή από την Μίλαν. Μιλώντας Ιταλόφωνα αλλά μακριά από την Ιταλία, η έλευση του Μαντσίνι στην Γαλατά ανεβάζει αρκετά τον πήχη, με τους Τούρκους ιδιοκτήτες να του διαθέτουν ένα ποσό κοντά στα 35.000.000 για μεταγραφές. Πρώτος τους στόχος είναι ο Καρίμ Μπενζεμά από την Ρεάλ με τη μεταγραφή να χαρακτηρίζεται πάρα πολύ δύσκολη. Ο Μπενζεμά, είναι ο μοναδικός καθαρός επιθετικός αυτή τη στιγμή στους Μαδριλένους, όμως η συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να υλοποιηθεί μόνο και εφόσον η Ρεάλ αποκτήσει έναν εκ των Φαλκάο ή Σουάρες τον Γενάρη, όπως έχει θέσει ως κύριο στόχο. Το ενδιαφέρον για τον Μπενζεμά, προκύπτει από το γεγονός πως ο μεγάλος σκόρερ των Τούρκων Μπουράκ Γιλμάζ, είναι πρώτο όνομα στη λίστα του Ζοζέ Μουρίνιο για την Τσέλσι το Γενάρη, καθώς ο Special one, δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την επιθετική του γραμμή, δηλαδή Ετό, Τόρρες, Ντεμπά Μπα, ενώ έχει δώσει δανεικούς τους Λουκάκου, Μόσες.

Προς το παρόν, όλα αυτά (πλην του Ραμί), είναι στα λόγια και όπως είναι γνωστό, τα ονόματα και οι μεταγραφικές υποθέσεις αλλάζουν μέχρι και τη τελευταία μέρα. Η ανάγκη όμως, μερικών από τις ομάδες παραπάνω που αναφέραμε για ενίσχυση, δεν αλλάζει και σίγουρα θα κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω, ακόμα και ας χρειασθεί να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ εφόσον μπορούνε. Πάντως, το μεγάλο «μπαμ» θα γίνει στη Γερμανία....

Από το καλοκαίρι περίμενε πως και πως να ταξιδέψει για το Μόναχο ο Λεβαντόφσκι, σε μερικούς μήνες θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του!!!

ΥΓ. Ακόμα είναι αρκετά νωρίς, ωστόσο μόλις μπούμε για τα καλά στο παζάρι των μεταγραφών, το Wonderball θα δημιουργήσει σχετική κατηγορία για τα μεταγραφικά νέα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου