Λάθος ο Μουρίνιο ή λίγος ο Λουκάκου;;;


Όταν ανέλαβε για δεύτερη φορά τα ινία της Τσέλσι ο Μουρίνιο, είχε δηλώσει πως το ρόστερ ναι μεν χρειάζεται αλλαγές και διορθώσεις, όμως υπάρχουν αρκετά ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που μπορεί να βοηθήσουν τον σύλλογο. Ένας από αυτούς ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. Το Wonderball, ανοίγει τον φάκελο.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα, πως δεν είναι και από τους πιο εύκολους χαρακτήρες ανθρώπων. Είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους έχει μιλήσει κολακευτικά και έχει καλές σχέσεις μαζί τους. Ορισμένοι, μπορούν να υποστηρίξουν πως, πιο θετικά μιλάει για ποδοσφαιριστές που δεν έχει στο ρόστερ του, παρά για δικούς του παίκτες. Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο είχε μιλήσει απόλυτα κολακευτικά παρομοιάζοντας τον με τον Ντρογμπά ήταν ο Λουκάκου. Ο νεαρός Βέλγος επιθετικός που αποκτήθηκε σε μικρή ηλικία από τους Λονδρέζους, όμως κάθε χρόνο περιπλανάται σε ομάδες της Premier League ως δανεικός με το πρόσχημα πως «χρειάζεται ψήσιμο». Ο ίδιος, σε όποια ομάδα αγωνίζεται, αποδεικνύει πως είναι επιθετικός-σκόρερ καθώς δεν είναι και λίγα τα γκολ που πετυχαίνει. 

Ο Μουρίνιο όταν ανέλαβε, βρήκε 3 επιθετικούς στο ρόστερ. Τον Φερνάντο Τόρρες, τον Ντεμπά Μπα και τον Λουκάκου ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από δανεισμό. Τότε, ο ίδιος δήλωσε πως θα στηριχτεί στον νεαρό ποδοσφαιριστής και επίσης δήλωσε πως αν δουλέψει μαζί του σωστά, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν νέο Ντρογμπά για τη Τσέλσι. Ο Λουκάκου δούλεψε, έπαιξε σε φιλικά προετοιμασίας καθώς και στο τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στη Μπάγερν όπου έχασε το πέναλτι και ταυτόχρονα έχασε και η ομάδα του το Σούπερ Καπ. Τότε ο 20χρονος Λουκάκου, δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης αυτής και ξέσπασε σε κλάματα, με όλη την ομάδα του να προσπαθεί να τον στηρίξει ψυχολογικά. Ο ίδιος ο Λουκάκου, είδε σαν μια ευκαιρία την παρουσία του στη Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο, όμως όταν κατάλαβε πως ο σύλλογος διαπραγματεύεται με τον Σαμουέλ Ετό, τότε αποφάσισε να πάρει τον δρόμο του δανεισμού, καθώς θεωρούσε πως ο σύλλογος δεν τον υπολογίζει. 

Σήμερα ο Λουκάκου, έχει πετύχει περισσότερα γκολ από όσα έχουν σκοράρει μαζί οι Τόρες, Ντεμπά Μπα, Ετό και όπως ο ίδιος δηλώνει, θέλει να πείσει τους πάντες στην Τσέλσι πως αξίζει μια θέση στις αρχικές επιλογές του ρόστερ. Το ερώτημα στους κόλπους του Λονδίνου όμως παραμένει αναπάντητο. Τελικά, ο Μουρίνιο έκανε λάθος μη υπολογίζοντας και δίνοντας ευκαιρία στον Λουκάκου με την κίνηση να αποκτήσει και τον Ετό ή ο Λουκάκου θεωρούσε πως είναι λίγος για την Τσέλσι και ειδικά μετά τον χαμό του πέναλτι απέναντι στην Μπάγερν θεώρησε πως πολύ απλά...θα φάει πάγκο;;;..

Αυτό θα το δείξει η πορεία, με μερικά πράγματα όμως να είναι σίγουρα και να μην αλλάζουν. Ο Λουκάκου είναι ένας εξαιρετικός νεαρός επιθετικός με πάρα πολύ μέλλον μπροστά του και αποδεικνύει συνεχώς πως μπορεί να στελεχώσει την Τσέλσι επάξια. Το θέμα όμως, είναι να πείσει και τον εαυτό του, εκτός από τον Μουρίνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου