Οι όμιλοι του Champions League μέσα από τα μάτια του Wonderball


Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Champions League, και πλέον έχουμε τους ομίλους στα χέρια μας, έτσι ώστε να κάνουμε μια κριτική και μια πρόβλεψη, εάν μπορούμε φυσικά, γιατί τα τελευταία χρόνια, το C.L είναι απρόβλεπτο. Κυρίως, με ομάδες που έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις.


Ας πάρουμε τον κάθε όμιλο ξεχωριστά

Group A

Στον πρώτο όμιλο, συναντάμε φυσικά ένα από τα μεγάλα φαβορί όχι μόνο για την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι, στην μετά Σιρ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή, επιχειρούν να παραμείνουν στον αφρό τόσο του Αγγλικού όσο και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αντίπαλοι της Μάντσεστερ στον όμιλο, είναι η Μπάγερν Λεβερκούζεν του οπλοπολυβόλου της στην επίθεση "Κίσλιχ", την Σακτάρ Ντόνετσκ η οποία, με την χρόνια και σταθερή της συνταγή προσπαθεί να είναι κάθε χρόνο ακόμα πιο απειλητική ( Ρώσοι - Ουκρανοί στην άμυνα, Βραζιλιάνοι πανάκριβοι ταλαντούχοι από τη μέση και μπροστά) και φυσικά τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία μετά από πολλά κύματα και ταλαιπωρίες καταφέρνει να βρεθεί στους ομίλους τους C.L, αφού χρειάστηκε να αποκλείσει μια πρώην μόνιμη "κάτοικο" των ομίλων την Λυών με 2 νίκες παρακαλώ!!! Αναμφισβήτητο φαβορί για τη πρωτιά του ομίλου σαν όνομα φαντάζει η Μάντσεστερ, ωστόσο εάν λάβουμε υπόψιν τις 2 τελευταίες άσχημες Ευρωπαϊκές παρουσίες, καλό θα ήταν να κρατήσουμε μια πισινή. Σακτάρ με Μάντσεστερ, θεωρώ θα δώσουν γερές μάχες, ακόμα και μεταξύ τους για τη πρώτη θέση.

Group B

Στον δεύτερο όμιλο, συναντάμε 2 "κυρίες" γένους θηλυκού. Η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μανδρίτης, με την Μεγάλη κυρία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Γιουβέντους, θα δώσουν μεγάλες μάχες για τη πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Είναι σίγουρο και το έχουμε ξαναγράψει, πως στόχος και των 2 ομάδων είναι η κατάκτηση του C.L. Ακολουθούν οι αδύναμες μεν να τις κοντράρουν, ικανές δε να κάνουν ζημιά σε στιγμή αδυναμίας, Γαλατασαράϊ των Σνάιντερ και Ντρογκμπά, και η Κοπενγάχη. Οι θέσεις στη τελική κατάταξη θεωρώ πως δεν είναι δυνατό να αλλάξουν. Μια πρόωρη πρόγνωση, έχει την Ρεάλ ως πρώτη, Γιούβε δεύτερη, Γαλατά τρίτη. Θα δείξει!!!

Group C

Στο τρίτο όμιλο, υπάρχει και το Ελληνικό στοιχείο με τη παρουσία του Ολυμπιακού σε ένα όμιλο δύσκολο για τα δεδομένα του. Παρί σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ τον πλαισιώνουν, με τους Παριζιάνους να είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Έχουν και αυτοί άλλωστε θέσει ως στόχο για φέτος τη κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου. Δεύτερη θέση, τα ταλαντούχα παιδιά της Μπενφίκα. Παίκτες που και πέρσι, "έβαλαν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι" στη Τσέλσι και γενικά είναι μια σταθερή δυνατή παρουσία. Ο Ολυμπιακός με την Άντερλεχτ θα κυνηγήσουν μια τρίτη θέση για το Γιουρόπα Λίγκ.

Group D

Στο τέταρτο όμιλο, η κάτοχος του C.L Μπάγερν Μονάχου θα συναντήσει τη διψασμένη Μάντσεστερ Σίτυ, τη ΤΣΚΑ Μόσχας, και τη Βικτώρια Πλζέν. Η Μπάγερν προβάρει από τώρα το τίτλο του φαβορί και παράλληλα τη κατά 4η φορά συνεχή παρουσία της στο τελικό του Champions League. Κάτι αντίστοιχο επιθυμούν και οι Καταριανοί του Μάντσεστερ που επενδύουν αδρά τόσα χρόνια με στόχο αυτό. Αν θα τους χαλάσει τα σχέδια η ΤΣΚΑ δεν το ξέρω, μένει να φανεί. Σίγουρη Μπάγερν πρώτη, και παίζεται η δεύτερη θέση μεταξύ Σίτυ και ΤΣΚΑ. Οι Ρουμάνοι, άτυχοι. Μένουν εκτός πλάνου για φέτος!

Group E

Ο πέμπτος όμιλος χαρακτηρίζεται ως έναν εκ των ομίλων που μπορεί να επιφυλάξει μια έκπληξη!! Κάτοχος του Γιουρόπα Τσέλσι με τον Ζοζέ στο πάγκο της και τον Σάμουελ Ετοό να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, έχει και αυτή στόχο τη κατάκτηση....των πάντων για φέτος!! Η Σάλκε, με βάση την εικόνα που είδαμε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ δεν δείχνει ομάδα που θα καταφέρει να την απειλήσει και έτσι βλέπω την έκπληξη της Βασιλίας να έρχεται από πίσω φουριόζα. Ήδη τη περασμένη χρονιά, έκανε καλές παρουσίες στο Γιουρόπα Λίγκ όπου έφτασε ψηλά και δυσκόλεψε προς στιγμήν τη Τσέλσι. Φέτος, προβάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από τους Λονδρέζους με την Σάλκε τρίτη και τη Στεάουα τέταρτη.

Group F

Όμιλος φωτιά!!! Φιναλίστ του περσινού C.L Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την πολλά υποσχόμενη και ενισχυμένη φέτος Νάπολι, την αρκετά αποδυναμωμένη αλλά πάντα δύσκολη Άρσεναλ του Βενγκέρ και την απρόοπτη και ήρεμη δύναμη Μαρσέιγ. Οι Γερμανοί του Ντόρτμουντ άκρως ενισχυμένοι για φέτος είναι το καθαρό φαβορί για τη πρώτη θέση, όχι με μεγάλη διαφορά βέβαια από τη Νάπολι που η πρωτιά ίσως παιχτεί στον πόντο. Οι Λονδρέζοι του Βενγκέρ θα τα βρούνε σκούρα σε αυτό τον όμιλο και εάν δεν ενισχυθούν σημαντικά, ίσως καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την τρίτη θέση του ομίλου.

Group G

Ένας παράξενος μεν αλλά πολύ ενδιαφέρον δε όμιλος. Ατλέτικο, Πόρτο και Ζενίτ θα διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στον όμιλο με τους 2 πρώτους να είναι τα φαβορί για πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Οι Ρώσοι της Ζενίτ, εφόσον δεν περάσουν στον επόμενο γύρο του C.L, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για το Europa League. Η Αούστρια Βιέννης, αρκετά άτυχη για φέτος.

Group H

Ένας όμιλος για τον οποίο εάν συζητούσαμε πριν από μερικά χρόνια, θα μιλάγαμε για μεγάλα φαβορί του C. L. Η κατάσταση έχει αλλάξει και η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Η Μίλαν, δεν είναι η γνωστή δύναμη του κοντινού παρελθόντος, όμως είναι ακόμα μια απειλή στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο φιλόδοξος Άγιαξ, τις 2 προηγούμενες χρονιές έκανε αρκετές ζημιές στο C.L και πέρσι έφτασε ψηλά στο Europa όμως αποκλείστηκε στα πέναλτι. Ήρεμη δύναμη μπορεί να χαρακτηριστεί η Σέλτικ, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι μπορεί να χτυπήσει και να κάνει ζημιά στη Μπαρτσελόνα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Ποδόσφαιρο είναι αυτό.

Αυτή είναι μια πρώτη άποψη από τους φετινούς ομίλους του Champions league. Δυνατά παιχνίδια, ομάδες από τώρα φαβορί ακόμα και για τη κατάκτηση, ευχάριστες εκπλήξεις, ομάδες με στόχο έναν Ευρωπαϊκό τίτλο είτε C.L είτε μέσω C.L στο Γιουρόπα. 

Το μόνο σίγουρο, είναι πως θα ευχαριστηθούμε μπάλα φέτος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου