And the winner is.....Premier League!!


Μπορεί οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona να έκλεψαν τη παράσταση φέτος στις μεταγραφές με τους Neymar και Bale να ταξιδεύουν για την Ισπανία έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όμως στην ουσία μια άλλη χώρα και ένα άλλο πρωτάθλημα είναι αυτό που έχει τη πιο θεαματική μεταγραφική περίοδο με τις ομάδες του, να έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές μεταγραφές. Φυσικά, η Premier League. !!

Οι κλασικά ισχυρές οικονομικά ομάδες, τύπου Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham ήταν δεδομένο πως θα ενισχυθούν σημαντικά, όμως στο φετινό "ταμείο" που έκανε η Premier League, δεν ήταν οι μόνες ομάδες που δαπάνησαν ένα εξωφρενικό ποσό για την εποχή. Όλες οι ομάδες του Αγγλικού πρωταθλήματος, ξόδεψαν αρκετά εκατομμύρια κυρίως λόγω των υψηλών τηλεοπτικών συμβολαίων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που φέτος στην Premier League, τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι μεγαλύτερα από ποτέ, ακόμα και για ομάδες νεοφώτιστες. Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία, οι ομάδες της Premier League θα λάβουν αθροιστικά περίπου 710.000.000 ευρώ, ποσό που φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερο από πέρσι!!!


Ακόμα ένα σημαντικό ρόλο, έπαιξε το γεγονός πως ομάδες όπως η Southampton και η Cardif έχουν περάσει στα χέρια ξένων ιδιοκτητών με αποτέλεσμα αυτοί να πραγματοποιούν πολύ μεγάλες επενδύσεις. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με αυτό που έγινε πέρσι και πρόπερσι στη QPR με τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη από τη Μαλαισία να επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά. Άσχετα βέβαια που  υποβιβάστηκε φέτος στη Championship μετά από την αγωνιστική αστάθεια που είχε λόγων των συνεχών αλλαγών προπονητών και παικτών. 

Φέτος λοιπόν, τα ποσά για την Premier League είναι εξωφρενικά. Συνολικά, όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος, ξόδεψαν το ποσό των 745.000.000 ευρώ. Ποσό τεράστιο και πόσο μάλλον σε σχέση με το περσινό της σεζόν 2012/13 όπου ξοδεύτηκαν 580.000.000 ευρώ ενώ το μεγαλύτερο ρεκόρ μέχρι φέτος ήταν αυτό του 2008, με το ποσό να φτάνει στα 588.000.000 ευρώ.

Από τα 745.00.000 ευρώ, τα 580.000.000 ήταν για ποδοσφαιριστές που ήρθαν στη Premier League από ξένα πρωταθλήματα (πχ Soldado στη Tottenham, Eto'o στη Chelsea, Ozil στην Arsenal κ.α), ενώ 120.000.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για μεταγραφές παικτών που έπαιζαν σε άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Τέλος, μόλις 45.000.000 ευρώ, δόθηκαν για ποδοσφαιριστές από τις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας. 

Τα ποσά που κινήθηκαν φέτος στη Premier League και οι ποδοσφαιριστές που ενίσχυσαν τους συλλόγους, κάνουν φέτος το πρωτάθλημα, ίσως το πιο ανταγωνιστικό του κόσμου. Manchester United, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Everton, Liverpool, Newcastle, διεκδικούν όλες μια θέση στη 5άδα, με τη θέση του πρωταθλητή φέτος να μην είναι ξεκαθαρισμένη. Πολύ δυνατές αναμετρήσεις τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και σε Champions League και Europa League. Οι Άγγλοι έχουν βάλει πολύ ψηλά το πήχη για φέτος, θέλοντας να κατακτήσουν τα πάντα. 

Άλλωστε, ο κόσμος το έχει καταλάβει ήδη και σπεύδει να βρει λύσεις προκειμένου να παρακολουθήσει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τόσο στο γήπεδο, όσο και μακριά από το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου