Όταν ο αθλητισμός τιμά αυτούς που τίμησαν...


Με αφορμή την χθεσινή αποθέωση στην τελευταία παράσταση του 40χρονου Χαβιέρ Ζαννέτι στο Τζουσέπε Μεάτσα με την Ίντερ, το Wonderball επιστρέφει για να μιλήσει για τους μεγάλους αποχωρισμούς, τον αθλητισμό που ενώνει το κόσμο και δημιουργεί βαθύτατα συναισθήματα συγκίνησης, δόξας και χαράς.
Κατά καιρούς, πολλοί μεγάλοι αθλητές διαφορετικών αθλημάτων και ομάδων, έχουν δοξαστεί κυριολεκτικά στο τελευταίο τους αντίο μπροστά στο λαό που αγάπησαν και αγαπήθηκαν. Έχουν δημιουργηθεί στιγμές που πραγματικά άγγιξαν όλο τον φίλαθλο κόσμο, ανεξαρτήτου οπαδικών προτιμήσεων. Πέρσι, 2 μεγάλοι άνθρωποι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είπαν το τελευταίο τους ποδοσφαιρικό αντίο. Ο μεγάλος Σιρ Άλεξ Φέργκιουσον όντας πρωταθλητής Αγγλίας αποθεώθηκε μέσα στο Όλντ Τράφορντ από τον λαό της Μάντσεστερ, που όλα αυτά τα χρόνια τον έχρισε είδωλο! Τον παρομοίασε πλήρως με τους κόκκινους διαβόλους, καθώς ήταν αυτόν που αρκετά χρόνια πριν πήρε την ομάδα από το χέρι, της άλλαξε πλήρως επίπεδο και χάρισε αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις! Ένας άλλος Άγγλος σύμβολο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, πέρσι είπε το μεγάλο του αντίο σε μια χώρα που, δεν ήταν γενέτηρά του, αγωνίστηκε μόλις 6 μήνες, όμως λατρεύτηκε από όλους. 


Οι σκηνές που ο Μπέκαμ αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του που τον πετούν ψηλά στον αέρα του Πάρκ Ντε Πρενς και ο ίδιος αποχωρεί εμφανώς συγκινημένος μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα του, έχουν μείνει στη ανάμνηση όλων των φίλων του ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν εκείνες της στιγμές. 

Φέτος, 2 ακόμα μεγάλοι ηγέτες και αρχηγοί είπαν το ποδοσφαιρικό τους αντίο. Κοινό σημείο αναφοράς;; Το έκαναν μπροστά στο λαό που λάτρεψαν και λατρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.


Ο Ράιαν Γκίγκς, φέτος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, φάνταζε πολύτιμος για το ρόστερ της Γιουνάιτεντ, ενώ πριν αποχωρήσει οριστικά, κλήθηκε να φορέσει κουστούμι και να καθίσει στο πάγκο της ομάδας σε άλλο πόστο, σε αυτό του προπονητή. Χθες, είχαμε το δεύτερο μεγάλο αντίο της χρονιάς. Ο Χαβιέρ Ζαννέτι, μπήκε για τελευταία φορά στο γήπεδο του Τζουσέπε Μεάτσα στο 55 λεπτό με ποδοσφαιρικά παπούτσια, και αποθεώθηκε από σχεδόν όλο το...Μιλάνο!!! Ο 40χρονος επί 19 χρόνια παίκτης της Ίντερ κρέμασε τα παπούτσια του, μετά από μια χρονιά πολύ δύσκολη. Το σοβαρό πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα τον κράτησε εκτός όλη τη χρονιά, με τον ίδιο να έχει μια ευκαιρία να ολοκληρώσει τη καριέρα του τότε. Ο ίδιος, αποθεραπεύτηκε πλήρως και επέστρεψε κανονικά φορώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και τη φανέλα με τον αριθμό "4". Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και πλέον είναι ήδη και επίσημα στο hall of fame του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά και της Ίντερ. 

Αμφότεροι Γκιγκς και Ζανέτι, είναι αδιανόητο να μην ασχοληθούν ξανά με το ποδόσφαιρο. Και δεν εννοώ σαν αθλητές! Σίγουρα, τέτοιες προσωπικότητες, τέτοιοι τεράστιοι ποδοσφαιριστές με αμέτρητα χιλιόμετρα γραμμένα στα πόδια τους και αμέτρητους αγώνες και εμπειρίες στο μυαλό τους, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από τους 2, σε ένα διαφορετικό πόστο, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Αλλά θεωρώ απίθανο τη νέα χρονιά, να μη βρίσκονται στο τεχνικό επιτελείο των ομάδων που δοξάστηκαν! 

Οι σκηνές του τελευταίου ποδοσφαιρικού αντίο στα γήπεδα ανά το κόσμο είναι πολύ δυνατές και προκαλούν μεγάλη συγκίνηση, όχι μόνο στους αθλητές και τους φιλάθλους εντός γηπέδου. Αλλά και σε όλους εμάς, που παρακολουθούμε και είμαστε κοντά στο άθλημα. Όλοι μας είμαστε οπαδοί ή φίλαθλοι κάποιας ομάδας (εγχώριας και μη) και όλοι μας έχουμε τα ποδοσφαιρικά μας είδωλα. Και εκτός αυτού, όλοι μας, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε τους αθλητές που αξίζουν ένα μεγάλο standing ovation και ένα ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει στον αθλητισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου