Η απραξία του Βενγκέρ και τα προβλήματα της Άρσεναλ


Η μεταγραφική περίοδος οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της και οι Λονδρέζοι, δεν έχουν κινηθεί σχεδόν καθόλου για την ενίσχυση της ομάδας τους. Η μοναδική μεταγραφή είναι αυτή του νεαρού φορ Σανόγκο, ενώ οι αποχωρήσεις και οι τραυματισμοί, είναι αρκετοί. Αλήθεια, τι κάνει ο Βενγκέρ;


Η Άρσεναλ, πρόσφατα μετά από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δούνε τα διαθέσιμα κεφάλαια των Αγγλικών ομάδων και γενικά την οικονομική τους κατάσταση, βγήκε η νούμερο ΕΝΑ ομάδα στην Αγγλία, με τα περισσότερα διαθέσιμα λεφτά. Αυτά αγγίζουν κοντά στα 220.000.000 ευρώ, την στιγμή που ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μαζί έχουν διαθέσιμα άμεσα κοντά στα 173.000.000 ευρώ. Επαναλαμβάνω, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ. Όπως καταλαβαίνεται η οικονομική δύναμη των Λονδρέζων είναι τεράστια, όμως ακόμα δεν έχουν δαπανήσει ούτε μια λίρα για μεταγραφές. Συγκεκριμένα, έχουν εισπράξει κοντά στα 10.000.000 ευρώ από μεταγραφές, έχουν μειώσει το μπάτζετ κατά 22.000.000 ευρώ περίπου και η μοναδική μεταγραφή μέχρι και σήμερα, αυτή του Σανόγκο, κοστίζει στην Άρσεναλ μόλις..500.000 ευρώ το χρόνο!!! 

Το καλοκαίρι για τον Βενγκέρ πέρασε γρήγορα χωρίς να το καταλάβει. Η ανάγκη για ενίσχυση είναι τεράστια, όμως ο Αλσατός μάνατζερ-προπονητής, χαράμισε το χρόνο του σε δηλώσεις περί Financial Fair Play λόγω Μπέιλ αλλά και σε 2 δύο μεταγραφικές περιπτώσεις. Αυτή του Ιγκουαίν και του Σουάρες. Επιθυμία του εξ αρχής, ήταν η απόκτηση ενός επιθετικού μεγάλης κλάσης και ονόματος. Το  διαθέσιμο μεταγραφικό μπάτζετ για φέτος, έφτανε και φτάνει στα 80.000.000 ευρώ. Αν υπολογίσουμε και τα άλλα 10.000.000 ευρώ που έβαλε στα ταμεία της η ομάδα από πωλήσεις παικτών πάμε στα 90.000.000. Και όμως, το καλοκαίρι πέρασε με τον Βενγκέρ να του φαίνονται πολλά τα 30.000.000 που ζήτησε η Ρεάλ για τον Ιγκουαίν και περιμένοντας τον Σουάρες ο οποίος παρέμεινε στη Λίβερπουλ. 

Η Άρσεναλ θα παίξει προκριματικά για το Τσαμπιονς λιγκ και ίσως είναι η πρώτη φορά που θα αναγκαστεί να έχει στην αποστολή τουλάχιστον 5 παίκτες από τη δεύτερη ομάδα. Οι τραυματισμοί και τα κενά στο ρόστερ δημιουργούν μεγάλο άγχος και ένας πιθανός αποκλεισμός από τόσο νωρίς, ίσως σημαδέψει ολόκληρη τη χρονιά που ξεκινάει. Ακόμα και τον ίδιο τον Βενγκέρ. Ο μεγαλομέτοχος των Λονδρέζων, μετά την βαριά ήττα στη πρεμιέρα από την Άστον Βίλα με 3-1, έδωσε εντολή στον Βενγκέρ λέγοντας "ψώνισε τώρα" με τον δεύτερο να κάνει πρόταση στη Βαλένθια για την απόκτηση του γκολκίπερ Γκουιάτα. Πραγματικά απορίας άξιον!!

Αντίστοιχα είχε κινηθεί πριν μερικά καλοκαίρια, όταν και η Σίτυ κατάφερε να αγοράσει τον Νασρί και η Μπαρτσελόνα τον Φάμπρεγκας. Τότε, τελευταία μέρα των μεταγραφών, έφερε στο Λονδίνο δαπανώντας 50.000.000 ευρώ τους Μερτεζάκερ, Αρτέτα, Αντρέ Σάντος και Αρσάβιν. Σχεδόν κανείς τους δεν έπιασε..

Ο χρόνος περνάει και η γκρίνια στο Λονδίνο θα είναι φανερή σε περίπτωση που η απαραίτητη μεν, εξαφανισμένη δε ενίσχυση του ρόστερ, δεν πραγματοποιηθεί. Που να έρθει και κάποιος ξαφνικός αποκλεισμός από το Champios league.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου