Μια σύντομη ματιά στη πρώτη μέρα.....


Χθες ήταν η πρώτη μέρα Champions League για τη σεζόν 2013/14 με ωραίους αγώνες και πολλά γκολ. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα να μετρήσουμε 4άρες, μέχρι και 6άρα!!!

Κάτι τέτοιο μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι για τη συνέχεια και να μας κάνει όλους να περιμένουμε πολλά γκολ και ωραίο θέαμα φέτος, καθώς το επίπεδο των ομάδων, έχει ανέβει αρκετά.


Η Γιουνάϊτεντ δεν δυσκολεύτηκε στην έδρα της απέναντι στη Λεβερκούζεν και η λήξη του αγώνα βρήκε τις δυο ομάδες με σκόρ 4-1 υπέρ των Άγγλων. Ο Μόγιες στο ντεπούτο του με την Μάντσεστερ στο Champions League έπαιξε αρκετά επιθετικά από την αρχή, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τόσο τον Φαν Πέρσι όσο και τον Ρούνεϊ. Φελαϊνί, Βαλέντσια, Καγκάβα, Κάρικ ήταν στο κέντρο και στην άμυνα οι γνωστοί Εβρά, Φέρντιναν, Σμόλινγκ, Βίντιτς. Κάτω από τα δοκάρια ο σταθερός Ντε Χέα. Το επιθετικό δίδυμο λειτούργησε αρκετά καλά. Μάλιστα πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά!! Από την άλλη πλευρά, η Λεβερκούζεν του Σάαμι Χύπια αντέδρασε στο πρώτο γκολ του Ρούνεϊ και έκανε το 1-1, όμως επιθετικά η Μάντσεστερ ήταν πολύ ανώτερη σε σημείο που δεν μπορούσαν οι Γερμανοί να ανακτήσουν κατοχή και να δημιουργήσουν φάσεις. 

Στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ Σοσιεδάδ και Σαχτάρ, νικητές βγήκαν οι "Ουκρανοί". Η συνταγή Λουτσέσκου και διοίκησης δοκιμασμένη και επιτυχημένη, με την επίθεση των Ουκρανών να βγάζει φωτιές. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε καθαρά στη Σοσιεδάδ. Μπήκε με ένταση, έκανε ευκαιρίες, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, παρά τις 10 τελικές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, η Σαχτάρ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε. Οι Ουκρανοί μπήκαν αποφασισμένη να πάρουν το ματς και το πέτυχαν με 2 γκολ του Τεξέϊρα. 

Στο δεύτερο όμιλο, κυριάρχησε η Ρεάλ από νωρίς. Οι Μαδριλένοι πέτυχαν 6 γκολ μέσα στη Κωνσταντινούπολη και διέσυραν τη Γαλατάσαραϊ με 6-1. Ο Ίσκο με ένα, ο Μπενζεμά με 2 και ο Ρονάλντο με 3 γκολ, έκαναν κυριολεκτικά πάρτι στην έδρα των Τούρκων οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ο Αντσελότι άφησε στο πάγκο τον Μπέιλ και τον χρησιμοποίησε στο 64 όταν μπήκε στη θέση του Ίσκο. Στα άσχημα του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Κασίγιας, ο οποίος μετά από 8 μήνες εμφανίστηκε ξανά βασικός, όμως στάθηκε άτυχος και αποχώρησε στο 15λεπτό. 

Η έκπληξη του ομίλου ωστόσο, ήταν η ισοπαλία μεταξύ Κοπενχάγης και Γιουβέντους στη Δανία. Όλοι σαφώς περίμεναν τους Γιουβεντίνους να περνάνε με σχετική ευκολία από τη Κοπενχάγη, ωστόσο τα σχέδια τους τα χάλασε ο Γιόργκενσεν μόλις στο 14. Όλη η Γιουβέντους ήταν σε άσχημη μέρα και δεν μπορούσε επιθετικά να αποδώσει το αναμενόμενο. Ωστόσο, η λύτρωση ήρθε με τον Κουαλιαρέλα στο 54. Η Γιουβέντους πίεσε, ανέβασε στροφές, όμως οι Δανοί καλά οχυρωμένοι πίσω γλύτωσαν από την ολική ανατροπή. 

Στον τρίτο όμιλο όπου υπάρχει και το Ελληνικό στοιχείο, έγινε το αναμενόμενο. Νίκη των Παριζιάνων μέσα στο Καραϊσκάκι με 4-1 και νίκη της Μπενφίκα στην έδρα τους 2-0 επί της Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και πίεσε αρκετά. Η Παρί έμεινε πίσω προσπαθώντας να κρατήσει τη μπάλα και να επιτεθεί σε ανύποπτο χρόνο όπως και έκανε στο 15 όταν και άνοιξε το σκορ με τον Καβάνι. 10 λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Βάϊς και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο μόνο μια ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο. Οι Παριζιάνοι μπήκαν δυνατά και ήταν καταιγιστικοί πετυχαίνοντας 3 γκολ. Στο 68 και στο 73 η Παρί πέτυχε 2 ίδια ακριβός γκολ με τον Λαβέτσι να σερβίρει και τον Μόττα να σκοράρει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 82 ο Ιμπραίμοβιτς έχασε πέναλτι και στο 86 ο Μαρκίνιος πάλι με κεφαλιά έκανε το 4-1. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπενφίκα κατάφερε να πετύχει 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και σχετικά νωρίς. Στο 4ο λεπτό με τον Τζούρισιτς και στο 30 με τον Λουιζάο. Μέχρι τότε οι Βέλγοι δεν μπορούσαν ούτε να κυκλοφορήσουν την μπάλα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να ανέβουν και τα κατάφεραν. Βέβαια δεν πέτυχαν κάποιο γκολ και το ματς έληξε 2-0. 

Στο τέταρτο όμιλο, η κάτοχος του Champions League Μπάγερν δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη ΤΣΣΚΑ και νίκησε με 3-0 στην έδρα της. Οι Γερμανοί σαφώς καλύτεροι και στα 2 ημίχρονα παίζοντας παιχνίδι κυριαρχίας. Από πολύ νωρίς άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα στο 4, ενώ το 2-0 έγινε με τον Μάντζουκιτς με κεφαλιά στο 41. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και οι ευκαιρίες έφεραν και τρίτο γκολ αυτή τη φορά με τον Ρόμπεν να πλασάρει ύστερα από εξαιρετική ασίστ μέσα στη περιοχή στο 68 κάνοντας το τελικό 3-0. 

Τέλος, στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτυ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Πλζέν και πέρασε με σκορ 0-3 από την Τσεχία. Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτυ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο οι Τσέχοι με πολύ σφιχτή άμυνα απέτρεψαν κάτι τέτοιο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτυ θέλησε να τελειώσει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Μέσα σε 10 λεπτά πέτυχε 3 γκολ με το πρώτο να έρχεται στο 48 ύστερα από πλασέ του Τζέκο, στο 53 ο Γιάγια Τουρέ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με μακρινό σουτ και στο 58 ο Αγκουέρο με πλασέ έκανε το 3-0.

Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη μέρα Champions league. Σήμερα οι αγώνες συνεχίζονται και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Σήμερα για τον 5ο όμιλο θα αγωνιστούν οι Βασιλεία - Τσέλσι και Σάλκε - Στεάουα, στον 6ο όμιλο οι Νάπολι - Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ - Άρσεναλ, στον 7ο όμιλο οι Ατλέτικο - Ζενίτ και Αούστρια Βιένης - Πόρτο και τέλος στον 8ο όμιλο οι Μπαρτσελόνα - Άγιαξ, και Μίλαν - Σέλτικ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου