Κάτω από τα γκολπόστ...


Δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, έχουν στραμμένα όλα τα φώτα επάνω τους με κύριο θέμα την αποχώρηση τους από την ομάδα που βρίσκονται. Οι περιπτώσεις αυτές, είναι του Βαλντέζ και του Κασίγιας.
Οι 2 περιπτώσεις αυτές, είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και τα μόνα κοινά σημεία, είναι πως και οι 2 είναι Ισπανοί τερματοφύλακες των 2 μεγαλύτερων ομάδων της Ισπανίας. Αρχικά ο Βαλντέζ, είχε δηλώσει και μόνος του πως θέλει να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, καθώς όπως είπε θέλει να ζήσει και κάτι διαφορετικό εκτός Ισπανίας. Θεωρεί πως ο κύκλος του στη Βαρκελώνη έκλεισε, αφού άλλωστε κατέκτησε τα πάντα, στελέχωσε τη Μπαρτσελόνα από τα μικρά τμήματα υποδομής μιας και είναι γέννημα θρέμμα παιδί των Καταλανών. Οι μνηστήρες για τον Βαλντέζ θα εμφανιστούν σίγουρα μόλις μπούμε στο 2014 και θα έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει. Σενάρια από την Ισπανία, αναφέρουν πως υπάρχει ήδη συμφωνία με την Μονακό του Ριμπολόβλεφ, ο οποίος θέλει να στελεχώσει την ομάδα του με τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου. Θέμα παραμονής του Βαλντέζ στη Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει και οι Καταλανοί κοιτάνε ήδη τον αντικαταστάτη του, με περιπτώσεις τερματοφυλάκων νέων σε ηλικία, πολύ ταλαντούχων που να μπορούν να κάτσουν κάτω από τα γκολπόστ για αρκετά χρόνια.

Η περίπτωση του Κασίγιας, είναι πιο περίπλοκη. Όλα ξεκίνησαν τη περασμένη χρονιά, όταν και η Ρεάλ του Μουρίνιο τότε, είχε διαρροές στα αποδυτήρια, με τον Ισπανικό τύπο να έχει πολλές και αποκλειστικές πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν. Τελικά το μυστήριο αυτό λύθηκε με τον Ίκερ Κασίγιας να κρίνεται υπεύθυνος, καθώς φρόντιζε να τροφοδοτεί τη γυναίκα του, γνωστή δημοσιογράφο αθλητικών στην Ισπανία Σάρα Καρμπονέρο. Εκείνη τη περίοδο ο Κασίγιας ήταν τραυματίας και η Ρεάλ απέκτησε τον Λόπεζ ως αντικαταστάτη του μέχρι να επιστρέψει ο αρχηγός. Ο Λόπεζ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, η κόντρα μεταξύ Κασίγιας - Μουρίνιο γιγαντώθηκε και από εκείνη τη στιγμή, ο Κασίγιας έγινε το μαύρο πρόβατο της υπόθεσης. Με την αλλαγή προπονητή και την έλευση Αντσελότι, όλοι θεωρούσαν πως η κατάσταση θα άλλαζε όμως τίποτα δεν έγινε και η πορεία είναι γνωστή μέχρι σήμερα. Ο Κασίγιας δηλώνει ευλογημένος που είναι στην ομάδα που υπηρετεί και αγαπάει από μικρό παιδί (έκανε ντεμπούτο στα 17), όμως δήλωσε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση μέχρι τον Γενάρη τότε θα φύγει. Αυτό, ίσως είναι και ένας μοχλός πίεσης προς τη διοίκηση και τον Αντσελότι, καθώς η αλήθεια είναι πως κανένας στην Μαδρίτη δεν θέλει να αποχωρήσει ο Κασίγιας. Εκτός ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο κόσμο και για πολλά χρόνια ήταν ο καλύτερος, αποτελεί τον πιο παλιό παίκτη του συλλόγου μιας γενιάς με μεγάλους ποδοσφαιριστές και επίσης έναν από τους αγαπημένους του κόσμου. Οπότε το αντίκτυπο μιας αποχώρησης Κασίγιας από τη Ρεάλ θα είναι αρνητικό και θα ηχήσει έντονα πανευρωπαϊκά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου