Γιουβέντους και Μίλαν κρίνουν το El Clásico ;;


Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ σημαντική για αρκετές ομάδες που δίνουν δύσκολα παιχνίδια για το Champions league και το Europa League. Μεγάλο ευτύχημα για το ποδοσφαιρικό κοινό πανευρωπαϊκά, αποτελεί το γεγονός πως για τη φάση των ομίλων του Champions League, αυτή την εβδομάδα κοντράρονται οι Γιουβέντους με την Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν με τη Μπαρτσελόνα. Δύο πραγματικά σπουδαία Ευρωπαϊκά ντέρμπι. 
Για τα Ευρωπαϊκά αυτά παιχνίδια, δεν πρόκειται να κάνω κάποια πρόβλεψη για σκορ ή γενική εμφάνιση και των 2 αγώνων, καθώς θεωρώ πως παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, είναι απόλυτα ανατρεπτικά. Στο μόνο παιχνίδι που όλοι αντιλαμβανόμαστε την διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας στο ρόστερ, είναι το Μίλαν Μπαρτσελόνα. Βέβαια και πάλι είναι άστοχο να πούμε πως ξεκάθαρα θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα, διότι είναι ένα παιχνίδι παγίδα. Και ειδικά, όταν μέρες πριν το ματς υπάρχει ήδη το φαβορί και ο "καταδικασμένος για ήττα". Στη προκειμένη περίπτωση η "καταδικασμένη για ήττα" είναι η Μίλαν με βάση αποκλειστικά το ρόστερ της και την παρουσία της τα τελευταία 2-3 χρόνια στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όμως είναι Μίλαν. Ποτέ δεν μπορείς να την αποκλείσεις για τίποτα.

Τα μάτια στραμμένα στο El Clasico.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην Ισπανία πραγματοποιείται το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ των 2 υπέρ-δυνάμεων της Ισπανίας, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Το timing που γίνεται το ντέρμπι αυτό, είναι ίσως το ιδανικότερο, καθώς και οι 2 ομάδες, μέχρι στιγμής έχουν δώσει αρκετά παιχνίδια, οι δοκιμές και τα πειράματα από Αντσελότι και Μαρτίνο έχουν τελειώσει και πλέον οι ποδοσφαιριστές έχουν εμφισύσει την φιλοσοφία του προπονητή. Κοιτάζοντας και τα 2 ρόστερ, όλοι περιμένουν ωραίο ποδόσφαιρο με αμφίρροπο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως το ντέρμπι θα γίνει στο φλεγόμενο Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα φιγουράρει πρώτη αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα μετά το στραβοπάτημα της Αθλέτικο με 25 βαθμούς ενώ η Ρεάλ θέλει τη νίκη και με το τρίποντο θα ισοβαθμήσει τους Καταλανούς. Η βαθμολογική αξία του ντέρμπι είναι μεγάλη, καθώς εάν κερδίσει και η Αθλέτικο περνάει αυτόματα στους 27 πόντους. Πράγμα που σημαίνει, πως εάν μια εκ των Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα χάσει θα μείνει πίσω από τη κορυφή στη τρίτη θέση με 6 βαθμούς και 5 από τη δεύτερη ομάδα. Πραγματικά μεγάλη μάχη....

Τα ντέρμπι για το Champions League.

Μεγάλη «παγίδα» και για τους 2, χαρακτηρίζονται τα ντέρμπι για το Champions League που προαναφέραμε, καθώς η έκβαση τους, το τελικό αποτέλεσμα και η συνολική εμφάνιση των 2 Ισπανικών ομάδων, θα επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά την εκάστοτε ομάδα για το ντέρμπι. Αναμφίβολα το πιο δύσκολο έργο, έχει η Ρεάλ που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους. Μια ομάδα πολύ σφιχτή αμυντικά με το 3-5-2 πλήρως και άρτια εφαρμοσμένο και την επιθετική απειλή που ακούσει στο όνομα Τέβες - Γιορέντε- Βούσινιτς. Ένα πιθανό στραβοπάτημα της Ρεάλ στο παιχνίδι αυτό, δίνει αυτόματα προβάδισμα και ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να το εκμεταλλευτεί. Σε περίπτωση νίκης βέβαια των Μαδριλένων, τα πόδια θα βγάλουν φτερά και η φόρα που θα πηγαίνει στη Καταλονία, θα είναι μεγάλη. Μεγάλη παγίδα, είναι και για τη Μπαρτσελόνα και αυτό γιατί, εάν υποτιμήσει την αγωνιστική πτώση των Μιλανέζων μπορεί να το πληρώσει όχι απαραίτητα με ήττα αλλά με πολύ δύσκολη αναμέτρηση που μπορεί να λήξει ισόπαλη και να φέρει μουρμούρες στους Καταλανούς. Εάν χάσει δε η Μπαρτσελόνα από αυτή τη Μίλαν, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς δεν είναι μόνο αγωνιστική η ήττα, αλλά και γοήτρου. 

Το μεγάλο ευτύχημα για όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους ανά το κόσμο, είναι πως θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο, μεγάλες ομάδες να κοντράρονται και ειδικά σε αγώνες που το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο. Πραγματικά μεγάλα ντέρμπι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου