Επίσημα Φαν Χάαλ στην Γιουνάϊτεντ. Το δύσκολο φορτίο της ανοικοδόμησης και η απουσία του για το Μουντιάλ.


Τα πρωταθλήματα έλαβαν τέλος. Οι πρωταθλητές πανηγυρίζουν, οι διεθνείς με τις Εθνικές τους ομάδες ετοιμάζονται για το καυτό Ρίο της Βραζιλίας. Όμως παράλληλα, για τους περισσότερους κορυφαίους συλλόγους ανά την Ευρώπη, ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη αρχίσει. 

Και τυπικά σήμερα, οι κόκκινοι διάβολοι ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους με τον πολύπειρο Ολλανδό προπονητή, Λουίς Φάν Χάαλ. Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο ακουγόταν δυνατά (περισσότερο από κάθε άλλον), πριν καν αποχωρήσει ο Ντέϊβιντ Μόγιες από τον σύλλογο. Ο Ολλανδός προποντής, θα έχει στο πλάι του μια ηγετική - ιστορική μορφή του συλλόγου που φέτος απέδειξε για ακόμα μια φορά την αφοσίωση του στην ομάδα της καρδιάς του. Μιλάμε για τον Ράϊαν Γκιγκς, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πλέον θα ακολουθεί το σύλλογο με...κουστούμι, συμβάλλοντας στο έργο του Ολλανδού coach. 

Ο Φαν Χάαλ έχει πολύ δύσκολο έργο. Ίσως το δυσκολότερο της προπονητικής του καριέρας μέχρι σήμερα. Αναλαμβάνει μια ομάδα που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες που άφησε πίσω η αποχώρηση του Σιρ Άλεξ. O Μόγιες όπως είναι γνωστό σε όλους δεν τα κατάφερε, αναλαμβάνοντας μια ομάδα με έτοιμο ρόστερ, πρωταθλήτρια Αγγλίας και με τις ευλογίες του προκατόχου του. Ο Φαν Χάαλ, καλείται το καλοκαίρι του 14, να κάνει μεταγραφές αντάξιες της ιστορίας και της δυναμικής του συλλόγου, να καλύψει κενά από παίκτες που αποχώρησα, με μεγαλύτερο αγκάθι την άμυνα. Φέτος η Γιουνάϊτεντ μετά από χρόνια, αλλάζει το βασικό αμυντικό της δίδυμο με τους Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάγια Βίντιτς να αποχωρούν από τον σύλλογο. Δεδομένη επίσης είναι και η «έξοδος» του Παρτίς Εβρά από το αριστερό άκρο της άμυνας, με προορισμό το...πάγκο, καθώς ο Γάλλος -σχεδόν- Βετεράνος άσος, απέδειξε πως υπολείπεται σημαντικά σε αντοχές, ανάσες και δύναμη, με τον Αγγλικό σύλλογο να έχει πολλά προβλήματα από αυτή τη πλευρά τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά. Πρώτος στόχος είναι ο Λουκ Σο της Σαουθάμπτον για τον οποίο φημολογείται πως είναι διαθέσιμη να δαπανήσει ένα ποσό κοντά στις 27 εκ λίρες. 

Πέρα από τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το μπάτζετ που καλείται να διαχειριστεί ο Φαν Χάαλ (δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό), ο Ολλανδός προπονητής, το προσεχές καλοκαίρι θα βρίσκεται στα γήπεδα της Βραζιλίας, όχι για να παρακολουθήσει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ή παίκτες του. Ο Φαν Χάαλ είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, πράγμα που σημαίνει αυτόματα πως θα λείψει αρκετά. Και το μεγάλο ερώτημα είναι, κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό αρνητικά τόσο τον ίδιο όσο και την Γιουνάϊτεντ που φέτος δεν έχει άλλα περιθώρια να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Το μόνο θετικό με βάση τις συγκυρίες και δυσάρεστο για τον σύλλογο, είναι πως δεν θα χρειαστεί η Γιουνάϊτεντ να είναι «έτοιμη» πολύ νωρίς το καλοκαίρι, καθώς δεν συμμετέχει σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου