Το δίκαιο πρωτάθλημα δίνει φτερά στο τελικό του Champions League


Τη προηγούμενη εβδομάδα, το Αγγλικό πρωτάθλημα τελείωσε, με το τίτλο να καταλήγει στους μπλε του Μάντσεστερ. Χθες, ένα παιχνίδι κυριολεκτικά τελικός στο κατάμεστο Καμπ Νου μεταξύ Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης, έχρισε απόλυτα δικαιωματικά πρωταθλητές τους Μαδριλένους, οι οποίοι ετοιμάζονται για ακόμα ένα τελικό - εμφύλιο το ερχόμενο Σάββατο με την μεγάλη αντίπαλο της πόλης, Ρεάλ!!!


Βλέποντας τον χθεσινό τελικό φωτιά στη Καταλονία και εστιάζοντας στην αρχή του παιχνιδιού όπου 2 οι καλύτεροι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε για φέτος βγήκαν νοκ άουτ από πολύ νωρίς (Ντιέγκο Κόστα - Αρντά Τουράν), πολλοί πίστεψαν πως το πρωτάθλημα θα παραμείνει στην πόλη που διεξήχθη το ντέρμπι κορυφής. Ειδικά μετά και το πολύ όμορφο γκολ του Αλέξις Σάντσες. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα ο αθλητισμός, έχει τη δική του μαγεία. Ενώ όλοι πιστεύουν πως όλα έλαβαν τέλος, πως η ομάδα δεν μπορεί, πως όλα ήρθαν στραβά και πάνε στράφι οι κόποι μιας χρονιάς, η δύναμη της ψυχής, το πάθος για τη νίκη και η ομαδικότητα μεταξύ των παικτών, έρχονται να σε διαψεύσουν και να βροντοφωνάξουν δυνατά παρόν!!


Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν παρέδωσε τα όπλα. Δεν άφησε το σοκ του πρώτου ημιχρόνου και ιδιαίτερα των πρώτων 35 λεπτών όπου έχασαν 2 παίκτες βασικούς και δέχτηκαν γκολ, να κλονίσει την ομάδα και να τη ρίξει στο καναβάτσο. Αντίθετα πάλεψαν, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και με οδηγό τον ταλαντούχο coach τους, κατάφεραν να κάνουν αυτό για το οποίο διψούσαν και πάλευαν όλη τη χρονιά. Και φυσικά, αναλογιζόμενος τις παραπάνω δυσκολίες του αγώνα και με δεδομένο πως το μυαλό των περισσότερων θα πήγαινε σίγουρα και στον τελικό του Champions League, το Σάββατο 24/5, ο χθεσινός πόντος - τίτλος, αποκτά άλλη αίγλη και αξία για τους Μαδριλένους!!!

Στην αντίπερα, οι Καταλανοί σήμερα δεν σκέφτονται τόσο τον χαμένο τίτλο μέσα στο σπίτι τους, όσο το τι μέλι γενέσθαι την επόμενη χρονιά, μιας και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές!!! Πολλοί βασικοί παίκτες - αστέρες του συλλόγου θα αποτελέσουν ή αποτελούν ήδη παρελθόν και μαζί τους και ο προπονητής Τάτα Μαρτίνο, που χθες δήλωσε την αποχώρηση του από το σύλλογο. Τα λόγια του Ινιέστα, πως είναι το τέλος μιας χρυσής εποχής που έγραψε τη δική της ιστορία στη Βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, επιβεβαίωσαν το αυτονόητο για πολλούς αυτή τη χρονιά, πως η ομάδα πρέπει να αλλάξει. Και πρέπει διότι, δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Έφτασε στο pick και ίσως να το ξεπέρασε επί σειρά ετών. Βέβαια για αυτό θα αναφερθούμε σε άρθρο εντός των επόμενων ημερών.

Προς στιγμήν παραμένουμε στους πρωταθλητές Ισπανίας και στο μεγάλο άθλο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο τελικός του Champions League, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να περάσει σε δεύτερη μοίρα για τους πρωταθλητές Μαδριλένους, καθώς μόνο και μόνο η παρουσία σε αυτόν, αποτελεί μεγάλο άθλο και αποδίδει τρομακτικό κίνητρο για τη κορυφή της Ευρώπης. Οι έτεροι Μαδριλένοι (αυτοί της Ρεάλ), όλη τη χρονιά, είχαν ως στόχο να φτάσουν στο βράδυ της 24ης Μαΐου και η επόμενη μέρα να τους βρει πρωταθλητές Ευρώπης. Το απέδειξαν άλλωστε και με την στάση τους τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ισπανίας ναι μεν έχουν δικαιωθεί πλήρως μέσα τους μετά τη κατάκτηση της Primiera Division γνωρίζοντας πως «έφτασαν στη πηγή και...ήπιαν νερό», ωστόσο δεν παύει όπως προαναφέραμε, η παρουσία σε τελικό Champions League να δίνει από μόνη της κίνητρο για τη νίκη και τη κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου στην Ευρώπη...Ειδικά αν αυτή έρθει έχοντας αντίπαλο την αιώνια μισητή της Μαδρίτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου